Rajzmeditáció felnőtteknek
2020 November 07 09:00-14:00

Fedezd fel magadban az alkotás örömét és kapcsolódj ki csupán egy tollal és papírral!
A meditáció befelé fordulást jelent, egy olyan tudatállapotot, amikor az elménk megnyugszik, pihen, a tudatunk mégis éber.
A meditáció célja – divatos, de egyben nagyon igaz kifejezésekkel élve – “a középpontba kerülni” vagy “megtapasztalnia az itt és most nyugalmát”, a “jelenben lenni”. Amikor a napi gondokat megpróbáljuk kiszűrni és csak egy bizonyos dologra koncentrálunk, hogy ezáltal csapongó gondolatainkat megszüntessük.
A Rajzmeditáció© felnőtteknek egy olyan Mucsi Tina által kidolgozott kreatív foglalkozás, ahol a fentieket tudatosan is megélheted, fejlesztheted és közben – előzetes rajztudás nélkül! – gyönyörű műveket alkotsz.
“Bemelegítésként” kirajzoljuk magunkból az érzelmeinket, majd belefogunk a mintarajzolásba.
Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet.
A kész rajzok pedig sikerélményt adnak, lerombolják a rajzolással kapcsolatos eddigi negatív hiedelmeidet, így a foglakozáson való részvételnek önbizalom-növelő hatása is van.
Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz, az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van:
javul az oxigénellátás,
csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma,
javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.
A helyfoglalás a részvételi díj befizetésével történik. A díj a résztvevő meg nem jelenése esetén nem jár vissza, de a tanfolyam másra átruházható.
A tanfolyamot Mészáros Marianna tartja és kb. 5 óra hosszú.
Létszám minimum 4, maximum 6 fő (elővigyázatosság miatt!)
Jelentkezés: bit.ly/2HGRsKI