Oroszné Anna
Hatha Jóga, Relax, Meditáció, Légzés
+36303875458
HATHA JÓGA

Húsz éve találkoztam a jógával, és nem kellett sok idő hozzá, hogy életem részévé váljon. Ahogy telik az idő, egyre mélyebb rétegeit fedezem fel az egyszerűnek tűnő, de „alattomos” testtartások és irányított figyelem hatásainak. És nem csupán fizikai testi hatások. Jógáról csak akkor beszélhetünk, ha a jóga gyakorlása során tudatunkkal dolgozunk. Egyébként csupán nagyon hatásos testedzés, egészség megőrző módszer. A jóga megértéséhez el kell fogadnunk, hogy a jóga tudatunk megismerésének és kitágításának egyik lehetősége, amely több ezeréves tradícióval bír. Persze nem egy alkalom után, és nem azonnal. De már néhány foglalkozás alkalmával megtapasztalhatjuk azt a belső békét, amely képessé tesz jobb életérzéssel jelen lenni életünkben.

Napjainkban különösen fontos az anyagi világ zűrzavarában stabil iránytűt kialakítani. Jogi, bírói pályámon megtapasztaltam a jóga kitartó gyakorlásával elérhető élet-ajándékot, és tizennégy éve osztom meg barátaimmal, érdeklődő résztvevőkkel a jóga csodálatos, önmagunk mélyebb megismeréséhez vezető ismereteit, kiegészítve légzés gyakorlatokkal.

2011-ben végeztem a transzlégzés, vivation légzés kétéves kurzusát. A keleti pránajáma légzőgyakorlatok mellett a légzésterápia, energiagyűjtő légzés további elemeit is ötvözzük az órákon.

Vallom a hatha jóga alaptételét, hogy EGÉSZSÉGESNEK LENNI KÖTELESSÉG. Ezért tenni kell, és a befektetett energia többszörösét kapjuk vissza. Tudom, hogy csak rendszeres gyakorlással érhető el eredmény, az egészséges, elégedett életérzés. A jóga útja elhivatottság, mely megacélozza a testet, lelket, szellemet. Az elsajátításhoz és a rendszeres gyakorláshoz hozzásegít a csoport megtartó, támogató energiája. Egy jó közösség szárnyakat ad az úton, és én ebben teljes szívemmel támogatlak.

Légzés tréning

„Nem mindegy, hogy a szobának csak a közepét söprik ki, vagy minden szegletét. A civilizált ember nem tud lélegezni. Az ülő foglalkozást végző nyugati ember be-és kilégzés néltüdeje ötliteres levegőtartalmának csupán tizedrészét cseréli.” Selvarajan Yesudián a múlt század elején írta ezt, és azóta csak romlott a helyzet. A hétköznapi stressz, információ áradat még tovább sodort belső világunktól. Nem ismerjük és nem figyeljük testünk üzenetét, holott a légzés minőség változása a leghitelesebb indikátor.

Izgalmas felfedezőútra hívlak, egyben hatékony eszköz kerül a birtokodba. A cél: „a légzésemmel én irányítom a tudatom és az érzelmeim”.l