Mark Dervish
Gong hangfürdő
+36704927184
Mark Dervish (U.K.)

Mark a zenével 11 évesen ismerkedett meg közelebbről, amikor is elkezdett gitár órákra járni. Ez jó pár évig tartott még mielőtt önmaga elkezdett volna zenét írni, komponálni. Pár évvel később egy rock együttes szólóénekese és gitárosa, dalszövegírója, front embere lett, három éven át rendszeres fellépéseik voltak.
Majd elérkezett egy pont amikor is Mark elkezdett érdeklődni az elektronikus zenék iránt. Ez dramatikus változást hozott a zenei világában, a szoló énekes gitárosból hamarosan népszerű DJ lett, London és Brighton underground klubbjaiban játszott és nemzetközi fellépései lettek.
Azután 1999. 09.09-én egy Szakrális gong ünnepségen vett részt Glastonbury-ben, fent a Tor-nál, ami meglehet, hogy az egyik legvarázslatosabb hely Angliában. Markot teljesen lenyűgözte a gong ereje, a fenséges és időtlen hangzásvilága. Ekkor szökkent szárba annak a magocskája, hogy egy napon majdan, ezen a nagyszerű, misztikus hangszeren játszon.
A himalájai hangtálakkal kedvese révén ismerkedett meg. Hamarosan, zenész füleinek köszönhetően több mint 200 hangtálat meghallgatva, nagy figyelemmel, körültekintően válogatta össze a 21db, mostmár hangszerként is megszólaló hangtálak együttesét, három oktávra kiterjesztve. Lehetne e ehhez passzoló gonggal kiegészíteni a szettet? Fogalmazodott meg a kérdés. Majd három év elteltével három gonggal ki is egészült a szett.
Mindezek együtthangzása csodálatosan fenséges, az egymást kiegészítő, természetükből adódó harmonikus felhangzásoknak köszönhetően. Amikor a mély gongok megszólalnak, azok kellemes relaxációs élményt nyújtanak, a rezonáns, teljes frekvenciák, melódiák harmóniája, játéka kellemes meditatív, auditív élményt nyújtanak hallgatóinak a hangfürdőzés során.
Hangfürdőzés, himalájai hangtálas gong koncert Markkal a Kozmosz hullámhosszán minden pénteken, 19.30-20.45 az Eyva Házban.
Továbbá lehetőség van egyéni illetve privát kiscsoportos hangfürdőre, Gong meditációra is.
Hangfürdő Ajándékutalványokkal pedig jó meglepetést lehet szerezni a családtagoknak, barátoknak.