Horváth Marcsi
Talpmasszázs és Pressel masszázs
06-20/322-1083
“Minden érintés ajándék embertársaink részére, s minden önzetlen gyógyítás egyben önmagunk megismerése és egy út a másik ember lelkéhez-szelleméhez”.

Horváth Marcsi talpreflexológus vagyok. Több mint 20 éve foglalkozom ezzel az ősi gyógyító terápiával, melyet már az ókori Egyiptomban és Görögországban is alkalmaztak. A természetgyógyászat azon területe melyet a nyugati orvoslás is elfogad,és egyre inkább kiegészíti a napi orvosi munkát.

A talpunkon az egész testünk tükörképét hordozzuk. Ezeknek a zónáknak, idegvégződéseknek a masszírozásával,stimulálásával érjük el a gyógyító hatást.

A keringés serkentésével( vér,nyirok,energia) méregtelenítő,tisztító folyamatot indít be a szervezetben,a salakanyagok hamarabb kiürülnek. Ezáltal erősödik az immunrendszer,ideálisan szabályozni lehet a hormontermelő mirigyek működését. Csillapítja a fájdalmat. Nyugtató-relaxáló hatása az idegrendszert stabilizálja, gyógyítja.

Kiválóan alkalmas allergiás, reumatikus, légzőszervi panaszok kezelésére. Húgyúti gyulladások, emésztőszervi megbetegedések enyhítésére. Nagyon jótékony stressz oldásra, az egész napi munka utáni láb fáradsága, dagadása megszüntethető-a helyi izmok fellazulásával.

A reflexológiai terápia 60perc. A kezelés kúraszerűen javasolt-heti 1-2x-i masszírozás. Természetesen a gyógyítás egyéni, mindig igazodik az adott egészségi állapothoz.

Pressel masszázs:
Rudolf Steiner Antropozófus ember és kozmosz képére épülő,gyógyterápiás masszázs.
Dr Simeon Pressel holland antropozófus orvos, és felesége Lies ritmikus masszőr dolgozta ki a módszert, és sok évtizeden át gyakorolták, gyógyították az embereket. Az alsó anyagcsere és akarati pólus, és a felső tudati pólus polaritására épül, melyet a középső keringési- ritmikus rendszer egyensúlyoz ki.
Vádli és hátmasszázs váltják egymást. A kozmoszból jövő gyógyító erőkkel összekapcsolódva, a mélyebbre ható pressel fogások, és éteri fogások, felváltva, ritmusban egyfajta harmóniát teremtenek.
Az Én erőket erősíti, lelki egyensúlyt teremt, öngyógyító folyamatokat aktivizálja.
A terápia 60-80 perc.
A masszázs kiegészíthető szervbedörzsöléssel.(vese, lép, máj, has, szív)illetve térd, comb, lábfej masszázzsal.


Szeretettel várom régi kedves pácienseimet,és mindenkit, aki gyógyulni szeretne, illetve megelőzni és megőrizni a testi-lelki egészségét, csodálatos új környezetben, az EYVA gyógyító központban.

Tisztelettel: Horváth Marcsi